mrt24

Ik ga het huis uit.

Ik ga het huis uit.

Je leest het goed: ik ga het huis uit. Ik heb er genoeg van om nog langer alleen te zitten. Het is tijd voor WAT anders. En dat ga ik officieel per 1 april doen.

Working Apart Together. Na zeven jaar als ZZP’er met veel plezier thuis te hebben gewerkt, ga ik straks ‘naar kantoor’. Met ingang van 1 april (geen grapje) huur ik een werkplek bij Carst Komdeur van Texels Ontwerp op de locatie DokZeven aan de Stoompoort nummer 7. Je ziet het, het cijfer 7 speelt blijkbaar een rol(letje) in deze beslissing. Carst huurt het pand naast zijn oude werkplek waar Gertha Wessels en Frans Hopman nog zitten. Tussen beide panden is een doorgang gemaakt, zodat er feitelijk één pand is ontstaan waar ZZP’ers zelfstandig maar toch bij elkaar hun werk kunnen doen.

Voor mij was dat best een stap. Thuiswerken heeft immers zo z’n voordelen. Tussendoor een klusje doen, mensen die langskomen voor een bakkie koffie, even de was in de droger gooien enzovoorts. Maar het heeft zeker ook nadelen: je doet tussendoor een klusje, drinkt koffie met mensen die langskomen, gooit de was in de droger enzovoorts. Daarnaast is het af en toe best eenzaam. Ik kan heel goed zelfstandig (lees alleen) werken, maar ben anderzijds ook een echte teamspeler. Gewend aan drukke redacties met in- en uitloop van veel mensen. In een team kun je samen werken aan een product, met elkaar sparren en snel feedback krijgen.

Als ZZP’er heb ik ook collega’s waar ik mee samenwerk, maar die zitten meestal ook thuis zodat er letterlijk en figuurlijk meer afstand is. En daar had ik genoeg van. Op zoek naar alternatieven liep ik Carst tegen het lijf die grote plannen had. Gezamenlijk hebben we heel wat locaties bekeken, om uiteindelijk toch neer te strijken op de Stoompoort. De familie Komdeur & Co heeft geweldig werk verricht door een onooglijk pand dat was geschilderd in alle kleuren van de regenboog om te toveren in een prachtig strak kantoor. En daar ga ik dus een deel van de week bivakkeren met m’n laptopje. En ik kan je melden: ik heb er zin in! Naast het werk voor mijn bestaande klantenkring hoop ik ook met de collega’s van DokZeven te kunnen werken aan gezamenlijke projecten.

Met zoveel kennis en kunde in huis kun je immers leuke dingen doen. Kun je klussen aanpakken die voor een eenpittertje misschien buiten bereik blijven. Laat maar komen! Ik, wij, zijn er klaar voor! Er komt nog een officiële borrel, maar als je nieuwsgierig bent geworden, stap dan gerust alvast binnen voor een bakkie koffie. Dan heb ik toch nog een beetje dat thuisgevoel.