nov14

En de tekst? Die doen we zelf.

En de tekst? Die doen we zelf.

Hoe vaak kom je het niet tegen: een prachtige website waarin veel is geïnvesteerd, maar die vol staat met taal- en grammaticale fouten. Tenenkrommend. En vooral erg jammer. Een website is voor veel bedrijven het digitale uithangbord. Het online-visitekaartje dat potentiële klanten een eerste indruk biedt van het bedrijf in kwestie. En natuurlijk het liefst een goede eerste indruk.

Een beetje website kost al snel een paar duizend euro. Dat is voor de doorsnee-ondernemer een flink bedrag. Waar op beknibbeld kan worden, wordt dat gedaan. En dan zie je dat in veel gevallen de websitetekst de sluitpost vormt. Want dat kunnen we zelf wel, zo hoor je veel ondernemers denken. Een tekstje is zo gemaakt toch?

Tekstschrijven voor websites is een aparte discipline. De teksten moeten kort en helder zijn, goed scanbaar en aansluiten bij de beoogde doelgroep. Bovendien speelt tekst een belangrijke rol in de vindbaarheid van een website. SEO geoptimaliseerd heet dat met een mooi woord. Dat betekent dat zoekmachines als Google de tekst goed moeten kunnen doorgronden. Iedere pagina wordt gescand en aan de hand van de uitkomsten wordt de positie in de zoekresultaten bepaald. 

Er gelden allerlei regeltjes waaraan een goede tekst moet voldoen. Een SEO-tekstschrijver weet dat. Voor een ondernemer die zich vooral concentreert op het runnen van zijn bedrijf, is dat veel lastiger. Natuurlijk kan hij zich er wel in verdiepen, maar dat kost tijd.

Misschien toch handiger om een tekstschrijver in te schakelen? Tekstbureau Texel zet graag de puntjes op de i voor u. Kijk eens naar onze handige webpakketten en kies ook voor wervende webpagina's!