nov05

De mislukte huisvrouw

De mislukte huisvrouw

Carice van Houten schittert in de Nederlandse film ‘De gelukkige huisvrouw’. Ik vertolk een hoofdrol in ‘De mislukte huisvrouw’ en ik kan je vertellen: mijn prestaties doen niet onder voor die van Carice. Niet zozeer op acteergebied, maar wel op geloofwaardigheid en overtuiging. Want ik speel geen mislukte huisvrouw, ik bén er een.

 

Ik vind het huishouden vreselijk. Vooral de nutteloosheid ervan. Is het hele huis weer schoon, kun je weer van voor af aan beginnen. Weer die badkamer poetsen en weer de rommel opvegen. Natuurlijk heb ik het in een grijs verleden wel geprobeerd, want enerzijds leek het me wel wat: lekker veel sporten, rustig krantje lezen, koffiedrinken met de buurvrouw en het huis een beetje bijhouden. Klinkt aantrekkelijk toch?

Mijn pogingen begonnen hoopgevend. Vooral dat sporten sprak me wel aan. Ik ben dol op sport en nam er bijna dagelijks uitgebreid de tijd voor. Lekker hardlopen met de iPod op of fietsen met andere huisvrouwen. En ook de andere onderdelen van mijn huisvrouwenbestaan verliepen best vlotjes. Op het poets- en sopwerk na dan. Dat schoot er toch vaak bij in, ten gunste van de leuke huisvrouwentijdsbestedingen. Maar. Al snel kwam de onrust. Die probeerde ik natuurlijk de kop in te drukken. Ik negeerde mijn computer en probeerde de krant als argeloze lezer te lezen. En toch belandde ik dagelijks achter de laptop. Net zoals ik niet van bananenschuimpjes kan afblijven, zo groot was ook de aantrekkingskracht van mijn computer. Als een magneet werd ik er naar toe getrokken en voor ik er erg in hand, was Word al opgestart.

Uiteindelijk heb ik het toegegeven aan de wereld en mezelf: ik ben ongeschikt als huisvrouw. Laat Carice maar lekker huisvrouwen spelen, aan mij is het niet besteed. Laat mij alsjeblieft doen wat ik het leukst vind: schrijven. Of het nu gaat om een kort advertentietekstje, een uitgebreid interview, content voor websites of persberichten. Ik vind alles leuk. Laat maar komen!